Wychodząc naprzeciw Państwa potrzebom przedsiębiorstwo nasze rozpoczęło produkcję pieczywa ekologicznego. Warunkiem uruchomienia takiej produkcji jest otrzymanie Certyfikatu, wydawanego przez profesjonalne jednostki certyfikujące. Jednostka ta poza wydaniem stosownego dokumentu zajmuje się także bieżącym kontrolowaniem ścisłych metod produkcji jakie stosowane są przy wyrobie żywności ekologicznej. Zatem współpraca z taką jednostką oraz nasze doświadczenie dają gwarancje niepowtarzalnego smaku oraz wysokiej jakości produkowanych przez nas produktów ekologicznych.
Żywność wytworzona w systemie ekologicznym, charakteryzuje się specyficznymi cechami, odróżniającymi ją od żywności z innych systemów.
Tymi cechami są:
- wysoka jakość ponieważ surowce do jej wytworzenia pochodzą z gospodarstw ekologicznych, położonych w terenach o czystych glebach, powietrzu i wodzie, nie zanieczyszczonych wpływami przemysłu,
czy infrastruktury komunalnej, - proces jej powstawania jest śledzony, kontrolowany i udokumentowany (od pola do stołu),
- wyprodukowanie jej według norm prawnych dotyczących rolnictwa ekologicznego.